Protein kelimesi yunanca ‘ilk’ anlamına gelen ‘protos’tan üretilmiştir. 17. ve 18. yüzyıllarda yaşamın bütün işlevlerinde proteinin sorumlu olduğu savunulmaktaydı. Protein; bütün yaşayan organizmalar için
Tavuk eti; kaliteli protein, düşük yağ, zengin vitamin ve mineral içeriği nedeniyle sağlıklı beslenme açısından en iyi besin kaynaklarının başında geliyor. Kalorisinin yüksek olmaması,
Tavuğu ocağa koyduğunuzda az su salması makbuldür. Bu üretimin kuru kesim yapıldığının bir göstergesidir. Türkiye’de kuru kesim üretimi yapan ilk ve tek firma olarak
Yaz aylarının sıcağını daha da fazla hissettiğimiz bugünlerde özellikle dikkat etmemiz gereken bazı konular bulunmaktadır. ‘’Hazır yaz geldi canım çok dondurma istiyor’’ veya ‘’şöyle
Yüzyıllar evvel (14. Yüzyıl) ünlü düşünür, devlet adamı ve iktisatçı İbn-i Haldun ‘’Kıtlık zamanlarında insanları açlık değil, alışmış oldukları tokluk öldürür’’ derken gerçekten haklı
Doğru Saklanmayan Gıdalar Hastalıklara Sebep Oluyor Yazın sıcaklığın artmasıyla yiyecekler daha kolay bozulur hale geliyor. Saklama koşullarına dikkat edilmeyen yiyecek ve içecekler bilhassa çocuklar