Ingredients
4 parça tavuk kalça eti
3 dal taze yeşil soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 portakal
Tuz, karabiber
Köri
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
Recipe
Bir yemek kaşığı yağı orta ateşte kızdırdıktan sonra tavuk etlerinizi koyun ve kızartın. Doğradığınız soğanları ilave edip, pembeleşene kadar kızartın. Sıktığınız portakal suyuna rendelenmiş zencefili, tuz ve karabiberi ekleyin ve tavukların içine ilave edin. Tavuklar suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Marine ettiğiniz tavuklarınızı buzdolabında en az 2 saat kadar bekletin. Fırın tepsinizi 1 yemek kaşığı tereyağı ile yağlayın ve tavuklarınızı 180 dereceye ayarlı fırında her iki tarafı da kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Arzuya göre pilav ile sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.