Beşamel Soslu Tavuklu Enginar

Ingredients

5 enginar
2 tavuk budu
1 kâse mantar
2 soğan
3 diş sarımsak
2 defneyaprağı
Tane karabiber
Sıvıyağ
Salt

Kaşar peyniri

Beşamel sos için

1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı yağ
Salt
Black pepper

Recipe

Ayıklanıp yıkanmış enginarları büyük bir tencere suyun içine koyun. Soğanı ve sarımsağı doğrayıp ayrı bir tencereye alın ve sıvıyağda karıştırın. Mantarları ve tavuğu doğrayıp soğanlara katın. Daha sonra tane karabiberi ve tuzu ilave edin. Enginarlar suyunu çekip pişince fırın kabına dizin. Tavuklu karışımı enginarların içine doldurun. Beşamel sosu için yağı eritip unu kattıktan sonra unun kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun. Sürekli karıştırarak önce sütü, ardında da tuz ile karabiberi ekleyin. Harcınızı koyduğunuz enginarların üzerine sosu dökün. En üste kaşar peyniri rendeleyip serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında peyniri eriyip kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.  ab�x���’

Share the post on Social Media!

Facebook
Twitter
LinkedIn