Yumurtadan Sanata

Sanatın en kırılgan hali temasıyla Türkiye yolculuğuna devam eden Yumurtadan Sanata Sergisi, HasTavuk A.Ş. sponsorluğunda, Bursa’nın ilk Alışveriş Merkezi olan Zafer Plaza AVM’de yapılan törenle açıldı.

Açılışa  Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Nilüfer İlçe Belediye Başkan Vekili Rahşan Duygu Tursun, Türkiye İstanbul İhracatçı Birlikleri ve Türkiye Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Müjdat Sezer, Yumurta Oyma Sanatçısı Yusuf Eygören, Yumurtadan Sanata Sergileri Türkiye Koordinatörü Murat Akarçay, Zafer Plaza Basın ve Aktivite Yönetmeni Gamze Geylani, HasTavuk Halkla İlişkiler Yöneticisi Bircan Özkan hazır bulundu.

İçi boşaltılmış yumurtanın özel matkap ve hassas delici aletler kullanılarak farklı bir eser haline getirildiği yumurta oyma sanatı, Güzel Sanatlar dalında, ince işçilik gerektiren hassas sanatlardan birisi olarak kabul edilirken; birçok sanat eleştirmeni yumurta oyma sanatını güzel sanatlar kategorilerinde “sanatın en kırılgan hali” olarak nitelendiriyor.

Türkiye’nin en önemli Yumurta oyma ustası olan Yusuf Eygören tarafından hazırlanan yumurta oyma eserleri Türkiye sergi projeleri kapsamında Bursa sergisi 26 Ekim 2016 tarihinde son bulacak

Yumurtadan Sanata sergilerinin Bursa sergi sponsorluğunu Hastavuk Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi Ticaret AŞ gerçekleştirdi. Türkiye İstanbul İhracatçı Birlikleri ve Türkiye Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Müjdat Sezer, açılışta yaptığı açıklamada yumurtayı, bir canlının var olabilmesi için tüm besin içeriklerini içinde barındıran ve hiçbir şekilde taklit edilemeyen mucize gıda olarak adlandırdı.

Müjdat Sezer, yumurtanın besin değeri en yüksek gıdaların başında geldiğini, fiziksel ve zihinsel sağlık açısından anne karnından itibaren yaşam boyu herkesin günde en az 1 yumurta tüketmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yumurtadan Sanata sergileri projesinin Bursa halkıyla buluşmasına öncülük ettiklerinden duydukları memnuniyeti ifade eden Sayın Sezer, sergiyi gezecek olan Bursalıların en önemli besin kaynağı yumurtanın muhteşem birer sanat eserine dönüşme hikayesine şahit olacaklarını ve sanatın en kırılgan haline hayran kalacaklarını belirterek tüm Bursa halkını “Yumurtadan Sanata” sergisine beklediklerini ifade etti.

Share the post on Social Media!

Facebook
Twitter
LinkedIn