24 saat izlenilebilir kamera ve bilgi işlem sistemleri ile donatılmış son sistem havalandırma ve iklimlendirme donanımlarına sahip modern tesislerde civcivler; sağlık koşullarına uygun olarak sürekli takip edilmektedir. Kaynağında sürekli kontrol altında tutulan sağlıklı damızlıklardan elde edilen broiler yumurtaların kuluçka tesislerine gönderiminden sonra elde edilen broiler civcivler, biyogüvenlik kurallarına uygun olarak fason üretim tesislerinde yetiştirilmektedir.
Hayvan Refahı
HasTavuk ürünleri uluslararası hayvan refahı kurallarına göre üretilmektedir. Tavuklarımız, üst düzey eğitimli ve teknik donanımlı ekiplerimizle gereken özen gösterilerek çiftlik ortamından kesimhane tesislerine özel canlı taşıma araçları ile getirilmektedir. Getirilen tavuklar uygun koşullarda havalandırılmış ve iklimlendirilmiş bekleme alanlarında kesim anına kadar bekletilmektedir.
Kesime alınan canlı tavuklar mavi ışık bulunan ortamda nazik şekilde kesim hattına aktarılmaktadır.
Tüm aşamalar firmamız ve Resmi Veteriner Hekimlerimiz tarafından kontrol edilerek kayıt altına alınmaktadır.
Dört Aşamalı Hijyen Bariyeri
HasTavuk ürünleri üretim süreci, damızlık civcivlerin sağlıklı aileler oluşturmasıyla başlar. Sağlıklı anne babalardan alınan sağlıklı yavrular hijyene dikkat edilerek yetiştirilir. Sağlıklı yavrular doğal ve hijyenik yemlerle beslenir, hijyenik ve İslami kurallara uygun olarak kesilir. Tavuk eti ve ürünleri hijyenik ve soğuk zincir kurallarına uygun olarak sevk edilerek tüketicilerimizin sofralarına ulaşır. Çiftlikten sofraya HasTavuk güvencesiyle gerçekleşen bu dört aşamada, biyogüvenlik kuralları çok sıkı bir şekilde sağlanmaktadır.
HasTavuk’un sofraya sunduğu tavuk eti ve ürünleri, HasTavuk tarafından oluşturulan sağlıklı civcivlerin yine HasTavuk tarafından yetiştirilen ve üretilen sağlıklı yemlerle beslenip büyütüldükten sonra tesislerimizde kesilmesiyle elde edilir. Bu entegre sistem; HasTavuk ürünlerinin üzerinde bulunan barkottan geriye dönük olarak, hangi gün kesildiğini, hangi büyütme kümesinden geldiğini, hangi yemi yediği ve bu yemin hangi tarladan gelen mısırla yapıldığına kadar izleyebilme olanağı sağlar. Biz bu sisteme çiftlikten sofraya dört aşamalı hijyen bariyeri diyoruz.
Elle Kesim
Uygun şartlarda HasTavuk kesimhane tesislerine gelen tavuklarımız, uygun hijyenik ortamda Kıbleye dönülerek ve Besmele çekilerek İslami usullerde kasaplarımız tarafından elle kesilir.
Birçok dinde kabul gören ve tercih edilen HasTavuk ürünleri Helal kesimdir.
Helal kavramı kıbleye dönerek ve Besmele çekerek İslami usullerde yapılan kesimin yanında sağlıklı hayvanın kesilmesi, üretim aşamasının hijyenik olarak gerçekleştirilmesi, insan sağlığının önemsenmesi de HasTavuk olarak bizim Helal kavramımızın içinde yer alır.
Kuru Kesim / Aeroscalder
Avrupa’da “Altın Buluş” ödülü almış bu sistem, Türkiye’de ilk defa HasTavuk tarafından kullanılmaktadır. Bu sistemde tavukların tüyleri; tavukları sıcak suda bekletmek yerine, her tavuğa ayrı bir hava akımı yaratılarak uygulanarak yumuşatılıyor. Her tavuğa ayrı ayrı verilen zenginleştirilmiş, yani belli bir ısıda ve nemde, hava akımı sayesinde tavukların birbirine değmez ve bakteri etkileşimi (kontaminasyon) yaşanmaz. Bu süreç ile birlikte helal kesim standartları da tam anlamıyla sağlanmış olur.
Hava İle Soğutma
Elle kesilen ve sonrasında el değmeden temizlenen tavukların vücut ısıları, en iyi saklama koşullarına uygun hale getirilmek için 32 dereceden 0-4 dereceye düşürülüyor. HasTavuk üretimin bu sürecinde de su yerine yoğun soğuk hava kullanarak tavuklarını yine birbirine değmeden hijyenik olarak soğutmaktadır. Böylece tavukların soğutma esnasında su çekmesi engellenirken, etin daha lezzetli ve yumuşak bir kıvama gelmesini sağlayan olgunlaştırma süreci gerçekleştirilir. Suda beklemeyen tavuklar, doğal kokularını ve renklerini korumaya devam ederler.
Çevre Dostu Üretim
Kullandığımız son teknoloji üretim yöntemleri sayesinde %75’e varan su, %60’a varan elektrik tasarrufu yapıyoruz. Su tüketimi yerine daha hijyenik şartlarda zenginleştirilmiş hava kullanarak üretimin en önemli 2 aşamasında su tüketimini en alt seviyede tutuyoruz. Doğaya olan saygısını göstermek adına HasTavuk şirketinde işe başlayan her çalışan 3 adet fidan dikiyor.
Hijyen ve Dezenfeksiyon
Türk Gıda Kodeksi ve AB Mevzuatına göre üretim yapan HasTavuk Kesimhane tesislerinde hijyen ve sanitasyon kuralları tüm çalışanlarımız tarafından ilke olarak benimsenmiştir. Multidisipliner meslek gruplarımız (Gıda Mühendisi, Veteriner Hekim, Makine Mühendisi, Elektrik Mühendisi, Ziraat Mühendisi vb.) ile hijyenik olarak tasarlanan kesimhane tesislerimizde hijyen kurallarına tüm çalışan ve ziyaretçilerimiz uymak zorundadır.
Dış ortamdan izole ettiğimiz kesimhane tesislerimize giriş yapan tüm personel, ziyaretçi ve araçlar dezenfeksiyon işlemine tabi tutulur. Çalışanlarımız bölüm, cinsiyet ve amacına göre ayrılan soyunma odalarında, çalıştıkları bölümlere uygun iş kıyafetleri ile sivil kıyafetlerini değiştirirler. Yabancı madde riskini ortadan kaldırmak için kişisel eşyaları (saat, telefon, ziynet eşyaları) personel girişlerinde bulunan emanet kasalarında muhafaza edilir. Hijyen kuralları dahilinde personellerimiz; saç bonesi, maske, iş tulumu ve çizme ile hijyen turnikelerimizden geçmeden üretim bölümüne geçiş yapamaz.
Üretim alanlarımızın tamamı ve kullanılan makine, ekipman, teçhizat 7/24 çalışan temizlik ekibimiz tarafından dezenfekte edilir. Üretim alanlarına dış ortamdan bulaşma olmaması için pozitif basınçlı hava kullanılır. Böylece üretim alanlarında kullandığımız filtre edilmiş hava dışında havanın üretim alanlarına girişi engellenmiş olur.
Personellerimize ait sağlık taramaları düzenli olarak yapılır. Kesimhane tesislerimiz bünyesinde bulunan revirimizde doktor ve hemşirelerimiz tarafından takipler ve gerektiğinde acil müdahaleler yapılır.
Yapılan tüm temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri ile ortam, ekipman, personel ve ürün hijyen durumları Kalite Güvence Laboratuvarlarında yapılan testler ile güvence altına alınır.