Tavuklu Patatesli Börek

Ingredients

4 hazır yufka 
3 orta boy patates
500 gr haşlanmış tavuk eti 
Yarım demet maydanoz 
3 taze soğan
Yarım su bardağı sıvıyağ 
Yarım su bardağı süt 

1 Yumurta sarısı 
Salt 

Recipe

Patatesleri kabuğu ile haşladıktan sonra soyup iyice ezin. Tavuk etlerini tel tel ayırın. Maydanozu ve taze soğanları kıyın. Süt ile sıvıyağı ayrı bir kapta karıştırın. Yufkaları tek tek açıp üzerlerine yağlı süt sürün. Yufkaları, her birinden 4 adet üçgen elde edecek şekilde kesip üçgen parçaların üzerine patatesi ve tavuk etini paylaştırın. Maydanoz ve taze soğan serperek rulo şeklinde sarın. Her bir ruloyu gül şeklinde kıvırıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında 35 dakika pişirin. Üzerlerine çörek otu ya da susam serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Share the post on Social Media!

Facebook
Twitter
LinkedIn