Ingredients
1,5 su bardağı bulgur
1 çorba kaşığı domates salçası
2 közlenmiş yeşilbiber
2 Közlenmiş kırmızıbiber
2 közlenmiş patlıcan
1,5 su bardağı pirinç
1 soğan
2 kabak
Üzeri için
3 parça tavuk budu
Salt
Tavuk suyu
Sıvı yağ
Recipe
Soğanı yemeklik olarak doğrayın ve kavurun. Yeteri kadar kavrulduktan sonra domates salçasını, bulguru ve pirinci de ekleyin. Karışımı fırın kabına alın. Ayrı bir tencerede tavuğu haşlayın. Haşladığınız tavuk parçalarını fırın kabındaki pilavlı karışımın çevresine güzelce dizin. Kenarlarına kesilmiş ve sotelenmiş kabakları, közlenmiş patlıcanları ve biberleri de güzelce yerleştirin. Üzerine tavuk suyu ekleyip önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika üzeri kızarana kadar pişirin ve servis edin. Afiyet olsun.