Ingredients
1 su bardağı pirinç
6 çorba kaşığı tereyağı
1 iri tavuk
75 gr tavuk ciğeri
1 soğan rendesi
1 çorba kaşığı çam fıstığı
1 çorba kaşığı kuş üzümü
½ çay kaşığı tarçın
Tuz, karabiber
Recipe
Pirinci ayıklayıp yıkayın ve ılık suda 20 dakika bekletin. Rendelenmiş soğanı 2 kaşık tereyağında kavurup üzüm, çam fıstığı, küçük doğranmış tavukciğeri, tuz, karabiber ve süzülmüş pirinci yağa ilâve edin. Hafif ateşte, bir iki defa çevirdikten sonra 1 bardak su ekleyip birkaç dakika beklediğinizde dolma içiniz hazırlanmış olur. Güzelce temizlenmiş tavuğunuzun içini bu harç ile doldurun. Harcınızın tavuğun dışına çıkmaması için temiz bir iple tavuğu bağlayın. Tencereye koyduğunuz tavuğunuza suyunu da ekleyip pişirin. Piştikten sonra tavuğu tencereden alıp kalan tereyağında biraz kızartın. Afiyet olsun.