MALZEMELER
- 10 adet lazanya yaprağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 500 gram tavuk budu
- 2 su bardağı krema
- 1/2 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı su
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet domates(büyük boy, rendelenmiş)
YAPILIŞI
Bir tencerede tavuk butlarını haşlayın ve haşlandıktan sonra tavukları didikleyin.
Ayrı geniş bir tavada tereyağı ve sıvıyağını kızdırın.
Küp doğradığınız havuçları üzerine ekleyin ve havuçlar terleyene kadar tavada çevirin. Üzerine sarımsakları ekleyin.
Kavurduğunuz malzemelerin üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin
Tencerede haşlayıp, didiklediğiniz tavukları, havuç ve sarımsakların üzerine ekleyin.
Krema, su, tuz ve karabiberi de ekleyip iyice karıştırın. Kısık ateşte hafif koyulaşana kadar pişirin. Domates rendesini de ekleyin ve bol soslu harcınızı piştikten sonra ocaktan alın.
Fırına dayanıklı bir kabı yağlayın. Lazanya yapraklarının tabana yapışmaması için tavuklu harçtan biraz yayın ve üzerine lazanya yapraklarını dizin.
Tavuklu harcı lazanya yapraklarının üzerine yaydıktan sonra rendelenmiş kaşar peynirinden de bir avuç serpiştirin ve bu şekilde 3 kat çıkın.
En son üzerini lazanya yaprakları ile kapatın ve tavuklu harcın kalan soslu kısmından lazanya yapraklarının üzerine yayıp bol kaşar peyniri ile üzerini kapatın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyerek servis edin, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.