Her Derde Deva; Tavuk Suyu Çorba

Bursa’nın eski ve köklü firmalarından HasTavuk, bir ilke imza attı. Yaptırdığı özel tasarım çorba arabalarıyla, Bursa halkına meydanlarda, yollarda, semt pazarlarında; her gün farklı bir noktada “Güne Sıcak Bir Başlangıç” temasıyla tavuk suyu çorba dağıtmaya başladı.

Konuyla ilgili şirket Genel Müdürü Şahin Aydemir “HER DERDE DEVA olarak adlandırılan tavuk, özellikle soğuk algınlıklarında tavuk suyuna çorba yapılarak, hastalara şifa bulsun diye içirilir. Bir porsiyon tavuk, vücuda enerji sağlamak için önemli bir besindir. Tavuk etini birçok çorbaya katmanız hem lezzet hem de besin değeri açısından sofranıza zenginlik katacaktır. Tavuk, vücudumuzdaki hücrelerin büyümesi ve onarımı için elzem olan aminoasit açısından zengin bir besin kaynağıdır. Aynı zamanda içeriğindeki B3, B5, B6 ve piridoksin vitaminleri deri, saç ve bağışıklık sistemine katkısıyla da bilinir. 7’den 70’e herkesin tüketmesi gereken doğal şifa kaynağı olan tavuk suyu çorbanın, özellikle çocukların büyümesine ve yeni doku oluşumuna etkisi de büyüktür. Süt-yumurta ve tavuk eti gibi hem ekonomik hem de besin değeri yüksek besinlerin mutlaka her gün tüketilmesi gerekir” dedi.

 Bursa halkının tüm kış boyunca çorba arabalarını sabahın erken saatlerinde şehrin çeşitli noktalarında görebileceğini ifade eden HasTavuk A.Ş. Genel Müdürü Şahin Aydemir, “HasTavuk ürünlerini gönül rahatlığıyla ve gururla halkımızın sofralarına sunuyoruz.” dedi.

Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş!

Facebook
Twitter
LinkedIn