Dünyanın En Güzel Müziği

Anneler gününde, müziğin en güzel hali, Barış İçin Müzik Vakfı Işıktepe çocuklarından annelerin kalbine gidiyor.

Bursa Nilüfer İlçesi Işıktepe Mahallesi çocukları, “Dünyanın en güzel müziği, annemin sesi” temasıyla, annelerine sokak konseri veriyor.

Nilüfer Belediyesi, Uludağ Rotary Kulübü ve HasTavuk firmasının katkılarıyla 14 Mayıs, Pazar günü saat 14:00te Işıktepe Mahallesi Pazar yerinde gerçekleşecek.

Konserin sırasında çocuklar tarafından annelerine çiçekler verilecek. HasTavuk firması destekleriyle mahalle halkına çorba, lokma, ayran dağıtımları yapılıp, çocuklara ve annelere sürpriz hediyeler dağıtılacak.

Uludağ Rotary Kulübü Başkanı Murat Çağlar konuyla ilgili olarak“ Temelleri 2005 yılında atılan, Barış için Müzik oluşumu, 2011 yılında vakıf olarak faaliyete başlamıştır. Bugüne kadar 7-20 yaş arası, 6.000 çocuk ve genç, ücretsiz eğitim alarak, müzikle vakıf kanalıyla buluşmuştur. Uludağ Rotary olarak Temmuz 2016’da Işıktepe Mahallesinde kurduğumuz çocuk senfoni orkestrası ile çocukların sanata ulaşmasındaki engelleri kaldırmayı hedeflemekteyiz. Bu çocuklar şu ana kadar hiç yapılmamış bir şeyi yaparak, bugün kendilerini dünyaya getiren anneleri için, doğdukları, top oynayıp, ip atlayıp koştukları, büyüdükleri mahallenin sokaklarında çalacaklar” dedi.

HasTavuk A.Ş. Halkla İlişkiler Müdürü Bircan Özkan “Her anne, çocuğunun eğitimiyle-geleceğiyle ilgili endişe içindedir. Hele ki imkanları sınırlı anneler için bu daha da önemlidir. İyi bir eğitim almak kadar, sanatla, sporla uğraşmak her çocuğun hakkıdır. Bu hakka erişimin önündeki engeller kaldırılmalı, çocuklar yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmeli, ellerinden tutulmalıdır ki, annelerin yükü hafiflesin. Annelerin çocuklarıyla ilgili gelecek kaygılarının önüne geçilsin.

Bugün müziğin iyileştirici, mucizevi gücünü, çocuklar ve anneleri üzerinde ki etkisini hep birlikte yaşamaya geldik. HasTavuk olarak sağlıklı bireylerin yetişmesinde her zaman üzerimize düşeni yaptık, yapmaya devam edeceğiz ” dedi.

Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş!

Facebook
Twitter
LinkedIn