Bir Kez Dokun!

Cerrahi Onkoloji Uzmanı Dr Erol Aksaz’ın sosyal sorumluluk ve farkındalık projesi olarak hazırlayıp sunduğu “kadınlarda meme kanseriyle ilgili bilinçlendirme ve erken teşhis semineri”, HasTavuk Beyaz Et Üretim tesislerinde çalışan bayanlara verildi.

 “Bir kez Dokun” adlı seminere 2 grup halinde yaklaşık 300 bayan çalışan katıldı.

Seminer, kadınlarda meme hastalıkları ve kanserinin belirtileri, kendi kendine muayene, risk grupları ile yapılması gerekenler anlatıldı.

Günümüzde 9 kadından 1’inin risk altında olduğunu belirten Dr.Aksaz, her geçen gün bu rakamın arttığını, hatta erkeklerde de görüldüğünü belirtti. 

Aksaz, 20 yaş sonrasında her kadının birkaç dakikasını ayırıp, kendi kendini muayene etmesi gerektiğini, 30 yaş sonrasında bu kontrollere doktor muayenesinin eklenmesi ve 40 yaş sonrasında ise düzenli doktor, ultrason ve mamografinin mutlak yapılması gerektiğine dikkat çekti. 

Kadınlarımızın bir kez dokunarak, sağlıklarına, yaşamlarına katacakları öneme değinen Aksaz, seminerin sonunda kendisine bu imkanı tanıyan HasTavuk firmasına, şirket yönetim kurulu üyesi Nejat Sezer’e ve organizasyonun gerçekleşmesinde emeği olan Murat Çağlar’a  teşekkür etti.

Değerli bilgi ve tecrübelerini aktaran Dr. Erol Aksaz’a HasTavuk İnsan Kaynakları ve Halkla İlişkiler bölümlerinin yöneticileri Şule Özler ve Bircan Özkan tarafından teşekkür edilerek çiçek takdim edildi.

Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş!

Facebook
Twitter
LinkedIn