اللوازم
2 adet tavuk budu
5 su bardağı tavuk suyu
1 adet limon
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet domates
1 çorba kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
Yarım tatlı kaşığı kırmızıbiber
ملح
الوصفة
Tavuk butlarını haşlayıp küçük küçük doğrayın. Patatesi ve havucu soyup ikisini de ince ince kıyın. 1 su bardağı suda havucu dört beş dakika kadar haşladıktan sonra doğranmış tavuk budunu ve patatesi de suya katıp haşlamaya devam edin. Kabuklarını soyup rendelediğiniz domatesi haşlanmış sebzelerin üzerine salçayla birlikte ekleyin ve tuzuyla tavuk suyunu da koyarak iyice karıştırın. Çorbanız kaynamaya başladığında kıyılmış maydanoz ve limon suyu ilave edin. Sıcakken servis etmenizi öneririz. Afiyet olsun.