Tavuklu Karnıyarık

Ingredients

4 orta boy patlıcan

3 tavuk göğüs eti

1 domates

3 yeşil sivri biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 kuru soğan

1 tatlı kaşığı domates salçası

Sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)

Thyme

Maydanoz

Salt

Black pepper

Recipe

Patlıcanları şeritli şekilde soyun ve tuzlu suda bekletip süzdükten sonra orta ateşte kızartın. Tavuk göğüs etini küp küp doğrayın ve sürekli karıştırarak kavurun. Tavuklar suyunu çektiği sırada zeytinyağını ekleyerek, turuncu bir hal alana kadar kavurmaya devam edin. Doğranmış soğanı, domates salçasını, yeşil biberleri, domatesleri ve 1 bardak sıcak suyu da tavuğa ekleyip 10 dakika daha kavurun. Tuz, karabiber, maydanoz, kekik katarak tatlandırın ve altını kapatın. Patlıcanların, ortasını bıçakla uzunlamasına keserek açın ve hazırladığınız harcı içine yerleştirin. 180 derecede ısınmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirip servis edin. Afiyet olsun.

Share the post on Social Media!

Facebook
Twitter
LinkedIn