Beşamel Sos

Malzemeler


Yumuşak beyaz sos için: 


1 yemek kaşığı silme tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 bardak süt
½ çay kaşığı tuz

Orta beyaz sos için:

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 bardak süt
½ çay kaşığı tuz


Koyu beyaz sos için:

3 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
1 bardak süt
½ çay kaşığı tuz

Tarif

Bir küçük tencerede önce tereyağını eritin. Sonra da un katıp 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Unun kararmamasına ve tencerenin dibini tutmamasına özen gösterin. Ilık sütü azar azar katıp yedirin. Tuz atın ve 4 dakika pişirin.

Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş!

Facebook
Twitter
LinkedIn