Dünya Pazarında ki Yerini Tescilledi

Yoğun katılımın yaşandığı dünyanın önde gelen gıda fuarlarından Gulfood 2018 Fuarı sona erdi.

Yoğun katılımın yaşandığı dünyanın önde gelen gıda fuarlarından Gulfood 2018 Fuarı sona erdi. Türkiye’nin üretimde ve kalitede tescilli markası HasTavuk’un fuarda ilk kez açtığı stant, katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

 Birleşik Arap Emirlikleri‘nin Dubai kentinde düzenlenen dünyanın en büyük gıda fuarlarından Gulfood 2018 Fuarı’nda binlerce firma ürünlerini müşterileriyle buluşturdu. 18-22 Şubat tarihleri arasında ‘Gıda ve İnovasyon’ temasıyla kapılarını açan Gulfood 2018 Fuarı’nda 120 ülkeden 5 bine yakın katılımcı ürünlerini sergiledi. Toplam 1 milyon metrekarelik alanda gerçekleştirilen fuara katılan firmalar arasında 160 Türk firması da yer aldı. Geniş ürün yelpazesini fuar katılımcıları ile buluşturan HasTavuk firması da bu yıl ilk kez katıldığı fuarda yoğun ilgi gördü. 5 gün süren fuarda et ve süt ürünleri, içecekler, katı ve sıvı yağlar, bakliyat, tahıllar ile lokal gıda gibi ürünler sergilenirken, dünya çapında güçlü markalar da yer aldı.

Türkiye’nin farklı noktalarındaki bayi temsilcileri ile birlikte fuarı ve standı ziyaret eden HasTavuk Genel Müdürü Şahin Aydemir, Türkiye pazarında kalite ve hizmetle verdikleri sunumu dünya pazarına da sunmaktan ayrı bir gurur duyduklarını söyledi. Aydemir, “Dünyanın 26 ülkesine ihracat faaliyeti gösteren firmamız dünya pazarlarında kalitesiyle teknolojisiyle ve ürünleriyle önemli rol oynamaktadır. İhracatta Dubai, Orta Doğu, Afrika, ve birçok Körfez ülkelerinin kapısı konumundadır. İlk kez katıldığımız Gulfood fuarında karşılaştığımız yoğun ilgi bizi onurlandırdı. Afrika, Suudi Arabistan, Yemen, Umman, Kuveyt ve Katar gibi ülkelerden gelen taleplerle çok yoğun bir ilgi çektik. Diğer Türk firmalarının da bu fuarlara katılmalarını isteriz. Biz bu sektörde diğer ülkelerden öndeyiz. Bizim ulaştığımız kaliteye Brezilya, Amerika, Almanya firmaları ulaşamadı. Bu fuardan mutlu ve gururlu şekilde ayrılıyoruz” dedi. Aydemir ayrıca, HasTavuk olarak bu fuarda hem markalarını hem de Türk tavukçuluğunu en iyi şekilde tanıttıklarını ve Dubai’den zaferlerle döndüklerini aktardı. Tavuk eti ve ürünlerinin ihracatının yanında döner-sosis gibi şarküteri ürünleriyle ilgili de yoğun taleplerle kalitelerini tescillediklerini ifade eden Şahin Aydemir, fuardan beklentilerinin üzerinde bir ilgiyle karşılandıklarını belirtti.

Поделится статьей в социальных сетях!

Facebook
Twitter
LinkedIn