Eğitime Kısa Bir Mola

Dersler, sınavlar, ödevler derken çocuklarımız, kısa bir molayı hak ettiler.

Hastavuk’ta bir gelenek haline gelen sömestr etkinlikleri bu yıl da büyük ilgi gördü.

Bursa, Eskişehir-Sivrihisar, Balıkesir-Susurluk 3 lokasyonda personel, çevre ve bölge halkı çocuklarına yönelik eğitici, eğlendirici yarıyıl etkinlikleri yapıldı.

Bir toplumda yaşamanın kuralları, birey olarak sorumlulukların küçük bir mahallede eğlenceli anlatımlarla sergilendiği “Bizim Mahalle” tiyatro oyunu Sivrihisar ve Susurluk’ta sergilendi. İllüzyonist Timuçin Esen’in sihirbazlık gösterileri, animatörlerle çeşitli oyunların oynanmasıyla program gerçekleştirildi.

Çocuklara ait oldukları kültürü öğretmek, zengin tarihsel mirasları simgeleyen nesne ve sanat yapıtlarının örnekleri göstermek üzere  Bursa’da kültürel gezi düzenlendi.  Kılıç-kalkan müzesi, enerji müzesi, teknoloji müzesi, ipekböceği ve tekstil müzeleri çocukların  büyük ilgisini çekti. Bursa Büyükşehir Belediyesinin “Bursa Kitap Okusun” projesi kapsamında çocuklarla Büyükşehir kütüphanesi gezilerek birlikte kitap okundu.

HasTavuk’un gerçekleştirdiği sömestr etkinliklerine 1000’in üzerinde çocuğun katılımı gerçekleşti. 3 lokasyonda çocuklara çeşitli ikramlar ve hediyeler dağıtıldı.

Поделится статьей в социальных сетях!

Facebook
Twitter
LinkedIn